"Yükleniyor..."

ELA-KUVA

ELA-KUVA

ELAKUVA ZEYTİNYAĞI ÜRETİM HATLARI

Vakumlu malaksörü ile siz en yüksek rasyo, aroma ve polifenol değerlerini alın diye biz patentini aldık!

Elakuva zeytinyağı üretim hatları 2 faz soğuk sıkımda aromayı kaybetmeden maksimum rasyo ve polifenolü elde etmek üzere optimize edilmiş bir sistemdir.

Elakuva zeytinyağı üretim hatları farklı çeşitlerde zeytinlerin sahip olduğu karakteristiklere, hasat dönemine göre değişiklikler yapabileceği ve istenen kalitenin elde edilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kadim zeytindeki uçucu yağlar aromada özgül ağırlıklarından dolayı 22°C’de buharlaşmaya başlar, 35°C’de ise tamamen kaybolur. Kokuları, aromaları kaybetmeden 22°C’nin altında, susuz proses ile maksimum verim Elakuva ile elde edilmektedir.

Elakuva serisi; kırıcıda başlayan Lipoksijenaz(LOX) enzimatik faaliyeti, vakum altındaki tasarımlarıyla devam ettirerek, rasyoda %10, polifenol içeriğinde %30, oleokantal içeriğinde %60’a varan artış sağlamıştır.

Karmaşık işlemleri basitleştirerek, bir ekran aracılığıyla kolayca uygulanabilir hale getiren PLC sistemi ile kullanıcı dostu şekilde tasarlanmıştır.

Dekantör ve malaksör aşamalarında su eklenmemesi, ayrıca separatör kullanılmaması ile çevre dostudur.

ELAKUVA ZEYTİNYAĞI ÜRETİM HATLARI