İki faz soğuk sıkım yapılan zeytinyağının dekantör çıkışından sonra aroma, lezzet ve polifenolik içeriği korumak açısından mevcut separatörlere sokmamak gerekmektedir. Separatörde suyla ve havayla temas eden zeytinyağı polifenol değerlerini yitirir ve üstüne kesme kuvvetlerine maruz kaldığında aroma ve lezzetini kaybetmektedir. Bu kayıpları önlemek amacıyla separatör kullanılmadan, zeytinyağının partiküllerinden arındırılmasını sağlar.
Bu kayıpları önlemek amacıyla separatör kullanılmadan, zeytinyağının partiküllerinden arındırılmasını sağlar.
Geriye iki çözüm kalıyor; Filtrelemek veya çökeltme tanklarında devamlı kontrol altında aktarmak.
Tabanı 25° konik ve üst silindirik kısım içe meyilli konik olarak tasarlanmıştır. Çökeltme esnasında minimum tutunma yüzeyleri oluşturmak için polisaj kaplı yüzeyler sayesinde konik ve meyilli yüzeyler oluşturulmuştur. Hem hızlı hem de uzun süre dinlendirmeye uygundur.
İspanya yüksek kalitede ürettiği zeytinyağlarını hızlı çökeltme yöntemiyle tanklara aktararak elde etmektedir. Çökelen tortuları separatöre göndererek ikinci kalite yağ elde etmektedir.
Ayarlanabilir doldurma-boşaltma borusu sayesinde zeytinyağı, türbülans yaratmadan aktarılmaktadır.
Opsiyonel olarak sunulan gözetleme camı yardımıyla boşaltma borusu istenilen yüksekliğe ayarlanarak partikül içermeyen zeytinyağının aktarılmasında hem kalite hem de kolaylık sağlar.