DÜŞÜK ISIDA ÇALIŞAN VAKUMLU MALAKSÖR TASARIMI
Zeytinyağı elde etme sürecinin en büyük düşmanları ısı, ışık ve oksijendir. Zeytin hamuru, zeytinyağı üretilirken en uzun süreyi malaksasyonda geçirir. Bu esnada büyük oranda oksijenle temas halindedir.
Sayısız deneyler sonucu geliştirdiğimiz vakumlu malaksör modeli ALTUM, oksijensiz ortamda düşük ısıda çalışır, yağ tanelerinin bir araya gelerek daha büyük damlacıklar oluşturmasını sağlar ve fenolik bileşen oranını artırır.
Bu sayede 20 derecede zeytin hamurunu 60 derecede hissettirip, özel bıçaklar ile YÜKSEK VERİM, YÜKSEK AROMA ve YÜKSEK POLİFENOL elde etmeyi başardık. Yenilikçi ve yüksek teknolojiyi basit hale getirdik. Hem de tek tuşla!
Standart malaksörlere göre;
%10 DAHA FAZLA RASYO
%30 DAHA FAZLA POLİFENOL
%60 DAHA FAZLA OLEOKANTAL
DEKANTÖRDE VERİMİ ARTIRAN KONVEYÖR TASARIMI
Modern zeytinyağı üretiminde yağ tanelerinin zeytin hamurundan ayrılması, merkezkaç kuvveti ile yatay santrifüj yapan dekantör ünitesinde gerçekleşir. Maksimum verim alınabilmesi için zeytin hamurunun, dekantör içinde yer alan konveyörde en uzun yolu kat etmesi, yüksek merkezkaç değerlerine ulaşması ve elde edilen yağın içinde az sayıda partikül kalacak şekilde işlenmesi gerekir.
Her zaman daha iyisin olduğu inancımız ile bu konuya gereken titizlik ve önemi gösteriyor ve sizlere daha da yüksek fenolik bileşen ve rasyo içeren çözümler sunabilmek için ARGE çalışmalarımıza devam ediyoruz.
SUSUZ ve HAVASIZ PARTİKÜL AYRIŞTIRMA İŞLEMİ
Yatay santrifüj işlemi sonrası elde edilen zeytinyağı içinde hala zeytin partikülleri barındırabilir. Eğer bu partiküller zeytinyağından tamamen ayrıştırılmazsa yağın tadını, aromasını ve fenolik yapısını bozarlar.
Bu noktada yaptığımız çalışmalar sonucu, su ilave etmeden ve hava ile temas ettirmeden zeytinyağının içindeki partikülleri çok büyük ölçüde ayrıştırmayı başardık! Daha da yüksek aroma ve daha yüksek polifenol değerleri için çalışmalarımız sürüyor.
PİRİNA KURUTMA VE HAYVAN YEMİ ELDESİ
Zeytinyagi üretiminin atığı olan prinayi, içindeki katı maddelerden arındırıp, yüksek ısı ve kimyasal uygulamaya maruz bırakmadan kurutmayı başardık. Un haline getirip küçükbaş ve kanatlı yemlerine karıştırdık ve deneylerimizden olumlu sonuçlar elde ettik.
ZEYTİN PİRİNASINDAN EKMEK ÜRETİMİ
Ekmek yapımında da pirinanin şifalı katkısinı değerlendirmeye başladık ve nişastasız, glisemik indeksi düşük ekmek yapma çalışmalarımızda kayda değer gelişmeler elde ettik. Her zaman daha iyisinin peşindeyiz; araştırmalarımız devam ediyor.
ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ ÇIKARMA İŞLEMİ
Zeytin çekirdeği özünü ısıl işlem ve kimyasal işlem uygulamadan çıkarmayı başardık. Zeytin çekirdeği özünden çeşitli şekillerde yararlanabilmek ve bu alanda sürdürülebilir yenilikler getirebilmek için çalışmalarımız sürüyor.
ZEYTİN HAMURU - ÇEKİRDEK ORANI DENGESİ
Çekirdeklerin kırılıp istenilen oranda zeytin hamuruna karıştırılması yoluyla aromatik, fenolik ve diğer bileşenlerin yağa geçiş oranını ayarlayabiliyoruz. Bu sayede, elde edilmek istenen zeytinyağının karekterini belirlemek konusunda farklı ihtiyaçlara özel üretim yapabilme imkanı sunuyoruz.
Standartlarımızı yükseltmek ve bu noktada daha da ileri gidebilmek amacıyla araştırmalar yapmaya devam ediyoruz.
CFA KAZIK MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Firmamız 1995 yıllından itibaren kazık temel inşaatı kapsamında kullandığı CFA makinalarını geliştirmeye başlamıştır. Bu kapsamda bu süreç içerisinde kendi imkanlarıyla bugüne kadar 6 adet CFA Kazık makinasını geliştirmiş ve bu makinaları kendi şantiyelerinde kullanarak bugüne kadar 50’den fazla 5 yıldızlı otel,150’den fazla site ve konut,5 adet kamu binası, 10’dan fazla alışveriş merkezi, 10’dan fazla sanayi ve iletişim yapısının temellerini başarıyla tamamlamıştır. Son olarak imal ettiğimiz TDM35 ve TDM40 ülkemizdeki ilk CE belgeli kazık makinası olmuştur.
Kazık makinesi üzerinde bulunan yazılım sayesinde monitörlerden zeminin mesafeye göre tepkisi ve derinliği tespit edilerek imalat ve zamanlama garanti altına alınmaktadır.
CFA Kazık makineleri, imalatlar esnasında doğan ihtiyaçlarla göre sürekli geliştirilmiştir. Delgi esnasında oluşan baskı, çekme ve rotary döndürme kuvvetleri arttırılmıştır. Baskı ve çekme kuvvetlerinin otomatik koordineli çalışması geliştirilerek bu sayede soğan başı, boğumlu kazık imalatları çok kolay yapılır hale gelmiştir. Operatörler tek levye kontrolü ile soğan başı oluşturulmuş ve kazık taşıma kapasiteleri ciddi oranda arttırılmıştır.
Makinelerde kapasite 20 ton baskı, 100 ton çekme, 50 tm tork kapasitelerine ulaşılmıştır. 30 m ve Ø100 çapında kazıklar hızı ve ekonomik olarak gerçekleştirilmektedir.
Detaylı bilgi için: BST Mühendislik
JET MANTOLU KAZIK GELİŞTİRMESİ (PATENTLİ)
JMK olarak adlandırdığımız Jet Mantolu Kazık uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığımız CFA ve Jet grouting metodlarının makinalarının birleştirilmesiyle elde edilebilen yepyeni bir teknolojidir. Bu teknolojinin geliştirilmesine ve deneme çalışmalarına devam edilmektedir.
Detaylı bilgi için: BST Mühendislik
JET GROUT POMPALARININ GELİŞTİRİLMESİ (PATENTLİ)
BST Mühendislik zemin iyileştirme işleri ve oturma farkları nedeniyle eğik duruma gelmiş binaların Jet grout tekniğiyle veya başka teknikle doğrultulması kapsamında kendi imalatı olan bu Jet grout Pompalarını 10 yılı aşkın bir süredir her geçen gün daha da geliştirerek faydalı model patentlerini almıştır. Bu kapsamda üretilen pompalar uzun test aşamalarından geçirilerek elde edilen JGP sistemi başarılı olarak kullanılmaktadır. (Bu konuda ayrıntılı bilgi için S.Köseoğlu tarafından hazırlanarak “Turkish of Civil Engineering” Cilt 35 Sayı 2 Mart 2024’de yayınlanan “Farklı Oturmalar Nedeniyle Eğik Konuma Gelmiş Binanın Jet Grout Yöntemiyle Doğrultulup Desteklenmesi” adlı makaleye bakınız.)
Detaylı bilgi için: BST Mühendislik
SEYAHAT İÇİN GÜVENLİ ŞİŞE TASARIMI (PATENTLİ)
Uçakla seyahat edecek insanların zeytinyağı taşımaktan çekindiğini fark edince firma olarak çözüm arayışına girdik. Geliştirdiğimiz şişe tasarımı ile sızdırmazlık sağladık ve bavulda güvenle zeytinyağı taşınmasını sağladık. Türkiye’ye gelen turistlerin yanlarında güvenle zeytinyağı götürebilmeleri ve Türk zeytinyağının dünyada popülerliğini arttırmak amaçlanmıştır.
AZOLLA İLE KÜÇÜKBAŞ VE KANATLILAR İÇİN YEM ÜRETİMİ