Malaksasyon makineleri zeytin hamurunun yavaşça yoğrulduğu, karıştırma bıçakları sayesinde hücreleri parçalayarak daha yüksek yağ verimliliği ve aromayı sağlamaya yarar. Yağ hücrelerinin birleşerek dekantörde fazlarına ayrılmasını kolaylaştıran karıştırma tanklarıdır.
Uygulama:
Malaksasyon aşaması, zeytinyağı üretiminde üretilen yağ miktarı ve yağın kalitesi üzerinde kritik bir rol oynar. Yoğurma süresi, bıçakların tasarımı ve sıcaklık kombinasyonu, yağın ve aromanın salınmasında kritik etkenlerdir. Uygun sıcaklık, yeterli oksijen ve yeterli yoğurma süreleri, yağın kalitesini belirler ve dekantörün işini kolaylaştırır. Çift cidarlı olması sayesinde, zeytin hamurunun sıcaklığının istenilen seviyede tutulmasını sağlar.
Faydaları:
- Çift cidarlı tasarım sayesinde hamur istenilen sıcaklığa getirilir.
- Aşınmaya karşı dayanıklı uzun ömürlü malzemeler tercih edilmiştir.
- Kolay temizlenebilir tasarıma sahiptir.
- Gözetleme camları sayesinde işlem sırasında anlık takip imkânı sağlanmıştır.
Tasarım:
Bıçaklar ve karıştırıcı kanatlarındaki yenilikler sayesinde, hücreler daha iyi parçalanarak verim, aroma ve polifenol miktarı artırılmıştır. Her bir malaksör tankının üzerinde, karıştırma işlemini gerçekleştirmek için 1 adet motor bulunur.
Çalışma Prensibi:
Malaksasyon aşaması, zeytin hamurunun istenen sabit sıcaklıkta yavaşça karıştırılmasıdır. Bu işlem, hücre zarlarını parçalayarak mikroskobik yağ damlacıklarının bir araya gelmesini sağlar. Özel tasarım karıştırıcı kanatları ve bıçakları sayesinde, daha yüksek oranda yağ damlacığı bir araya getirilmiş ve antioksidanların yağa geçme oranı artırılmıştır. Dolayısıyla, konvansiyonel sistemlere göre daha kaliteli yağ elde etmek mümkün kılınmıştır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra, zeytin hamuru hamur pompası ile dekantöre ayrışmak üzere sevk edilir.
Teknik Çizimler
Teknik Özellikler