Malaksasyon makineleri zeytin hamurunun yoğrulduğu, karıştırma bıçakları sayesinde hücreleri parçalayarak daha yüksek yağ verimliliği sağlamaya yarayan ünitelerdir. Yağ hücrelerinin birleşerek dekantörde fazlarına ayrılmasını kolaylaştıran karıştırma tanklarıdır.
Uygulama:
BSTM Altum Vakumlu Malaksasyon Ünitesi, patentli teknolojimiz olan otomatik sistemler aracılığıyla uygulanan yüksek vakum teknolojisi sayesinde, zeytin hücrelerinin daha fazla parçalanmasını sağlayarak enzimatik faaliyetleri artırır. Bu sayede, verimde
%10, polifenol miktarında
%30, oleokantal içeriğinde ise
%60 seviyesinde artış elde edilmiştir. Çift cidarlı yapısı sayesinde, zeytin hamurunun sıcaklığı istenilen seviyede tutulmuştur.
Faydaları:
- Çift cidarlı tasarım sayesinde hamur istenilen sıcaklıkta tutulur.
- Kolay temizlenebilir tasarıma sahiptir.
- Kolayca uygulanabilen yüksek vakum teknolojisi ile rasyo, fenolik içerik büyük kazanımlar elde edilmiştir.
- Yatay ve kör noktası bulunmayan tasarım sayesinde zeytinin içerisindeki bütün hücrelerin vakumla temas ettirilir.
Tasarım:
BSTM Altum Malaksasyon Ünitesi'nde, tüm zeytin hücrelerinin vakumla temas etmesini sağlamak için yatay tasarım tercih edilmiştir. Düşey malaksiyonlarda, vakum sadece üst kısımlarda efektif çalışabileceğinden bu tasarımdan kaçınılmıştır. Ölü nokta bulunmayan yatay gövde sayesinde, tüm zeytin hücrelerinin vakumla temas ettiğinden emin olunmuştur.
Bu tasarım, temizlik işlemlerini de kolay hale getirmiştir. Her malaksasyon ünitesinin üzerinde bir adet motor bulunmakta olup, bu motorlar zeytin hamurunu karıştırmakla görevlidir. BSTM Altum Malaksasyon Üniteleri, yüksek vakum altında çalışmak üzere tasarlanmış ve bu teknoloji firmamız adına patentlenmiştir. Malaksasyon ünitesinin, zeytin hamuru ile temas eden tüm yüzeyleri paslanmaz çelikten imal edilmiştir.
Çalışma Prensibi:
Yüksek vakum altında, özel bıçak tasarımı sayesinde yüksek verim ve polifenol elde edilmiştir. Sistemde bulunan otomasyon sistemi sayesinde, otomatik olarak çalışabilen yüksek vakum teknolojisi, zeytin hücrelerine 22°C’de, 60°C gibi bir his sağlatmıştır. Hücre içi ve dışı arasında basınç farkı oluşturularak, daha fazla hücre zarı parçalanmış ve böylece yüksek verim ile polifenol eldesi sağlanmıştır.
Uçucu yağlar 22°C’de kaynamaya başlar ve 35°C’de tamamen uçar. BSTM Altum Malaksörleri, bu süreci optimize ederek karmaşık işlemleri oldukça basitleştirmiş ve kullanıcı dostu bir yapı sunmuştur.
Teknik Çizimler
Teknik Özellikler